Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Prachtige minivarken biggen beschikbaar!

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 17:30

Leuk dat je mijn bericht bekijkt, waarschijnlijk ben je op zoek naar een minivarken(s) of ben je nog volop aan het oriënteren. Lees rustig de beschrijving door en zoek ons ook via social media op, gewoon ‘Minifarm Waadhoeke’. Minifarm Waadhoeke is inmiddels een grote bekendheid, kranten en de tv zijn hier al langs geweest om mijn prachtige dieren en hobby te delen met de buitenwereld🐷.

 

Bij Minifarm Waadhoeke ben je aan het juiste adres!

 

Even ter waarschuwing: Je bent misschien al veel advertenties tegengekomen met hele schattige biggetjes waar je toch zo van smelt, maar zo’n klein biggetje blijft niet klein en groeit uit tot een varken van 50 kilo en meer. Ook duid ik er op dat er veel onbetrouwbare adressen zijn en ik wekelijks bericht krijg van varkenshouders die biggen hebben aangekocht die veel te vroeg bij de moeder zijn weggehaald, gedragsproblemen hebben, nooit met mensen in aanraking zijn geweest, totaal geen mini zijn, ondervoed zijn zodat ze klein blijven wat een erg grote fabel is en groot dierenleed is en ook biggen die ziek worden aangekocht. Deze varkenshouders zitten met de handen in het haar en de dieren zijn in deze situatie de dupe.

 

Er word ook gezegd dat varkens prima alleen kunnen of prima met een konijn of een kip samen kan, dat laatste klopt wel, maar een konijn of een kip is totaal niet vergelijken als een maatje voor een varken. Een varken heeft een soortgenoot nodig die hem begrijpt. Varkens die vaak alleen zitten kwijnen weg, krijgen gedragsproblemen en moeten dan worden herplaatst terwijl het zo simpel is, maar de eigenaren koppig zijn.

 

Kortom> lees je echt asjeblieft goed in en verdiep je in minivarkens, kijk niet alleen naar het schattige gedeelte, maar naar het lange termijn. Zoek ook een betrouwbare fokker, op mijn website vertel ik er meer over. Momenteel moeten er nog stukken informatie komen bij het varkens gedeelte, maar er staat ook al heel veel in, van huisvesting tot gedrag tot aan voeding en aanschaf en verzorging, kortom meer dan genoeg om je vast in te gaan lezen.

 

Maar nu even over mij!

Ik ben Robin en al jaren hou en fok ik nu minivarkens op kleine schaal, in alle jaren heb ik een eigen sterke bloedlijn gecreëerd met minivarkens die een enorm leuk karakter hebben. Ik zag namelijk enorm veel gezondheidsproblemen door slechte fok, enorme inteelt problemen en zware gewrichtsproblemen. Dat kon ik niet langer aanzien, zo heb ik een eigen bloedlijn gecreëerd met sterke en gezonde minivarkens. Ik heb mijn eigen dekberen en eigen zeugjes waarmee ik fok, de ouderdieren zijn volledig uitgegroeid en zijn gewoon te bezichtigen bij mij zelf.

 

Elk jaar heb ik een paar nestjes van mijn zeugjes, elk zeugje krijgt elk jaar maar één nest en absoluut niet meer! De zeugjes die dan in het jaar een nest krijgen gaan vaak erna een jaar in de rust. Meer nesten in één jaar is voor een zeugje zo uitputtend en vergt het absolute van de zeug. Ik ben dan ook geen grootschalig fokbedrijf, dieren heb ik voor mijn plezier en het is mijn mooie hobby waar ik enorm veel tijd en zorg insteek. De zeugen verblijven in hechte groepjes samen, niet in een hokje opgesloten dus! Ze verblijven in een grote schuur met een buitenruimte waar ze hun eigen gang kunnen gaan en gaan en staan waar ze willen. De biggen woorden meestal in een apart kraamhok geboren, de zeugen gaan automatisch vlak voor de geboorte in dit hok en maken een nest gereed. Doordat de biggen in een groep opgroeien leren ze de rangorde en krijgen ze enorm veel sociale ontwikkelingen mee wat heel belangrijk is. De zeugen zijn enorm zorgzame en soms zelfs beschermende moeders, de biggen groeien altijd als kool en als ze ouder worden gaan ze hun eigen gang en gaan ze zelf op pad.

 

Op de Minifarm Waadhoeke krijg ik geregeld mensen over de vloer, vooral in het biggenseizoen is het erg druk. Jong en oud komt bij de biggen kijken en knuffelen en aaien. Dit vind ik zo belangrijk, de biggen wennen hier gelijk al aan na de eerste paar dagen. Als je de schuur ook inloopt rennen de biggen vrolijk en brutaal op je af en willen ze alles van je weten, dit zijn blije en gezonde biggen! Bezoekers kunnen ze knuffelen en de biggen gaan er heerlijk voor liggen. Blije mensen en blije dieren, daar word ik blij van. De biggen zijn dus bij aankoop gewend aan mensen en aan dieren.

 

De biggen gaan met negen a tien weken oud weg, niet eerder, een big drinkt nog gewoon melk tot acht weken, een big leert nog zoveel van hun moeder, een big die eerder word weggehaald krijgt vaak een blijvend trauma en de moeder ook. Biggen die jonger dan acht weken worden weggehaald krijgen vaak gedragsstoornissen of gedragsproblemen! De biggen gaan bij mij met de uiterste nazorg weg, zo gaan de beertjes gecastreerd naar hun nieuwe baasje(s). De biggen krijgen in de eerste dagen een ijzerinjectie als extra basis, vitaminekuur en hun entingen; schurft, wormen en vlekkenziekte. Wij werken met een zeer betrouwbare veearts die gespecialiseerd is in minivarkens. Ook ben ik na aankoop gewoon beschikbaar en kun je me altijd contacteren. Met al de mensen die hier eerder zijn geweest voor hun minivarken(s) heb ik erg goed contact en bij sommige kom ik gewoon over de vloer om te kijken hoe het gaat, dit vinden de mensen erg prettig. Het kans soms ook gebeuren door omstandigheden dat de minivarken(s) weg moet, als fokker neem ik mijn verantwoordelijkheid en kun je ze terug brengen zodat ik ze weer kan herplaatsen op een foreverhome. Dit is in al de jaren nog maar één keer voorgekomen, niet iedereen kan namelijk bij mij zo maar een big overnemen.

 

Ik zoek echt serieuze enthousiaste varkensliefhebbers die aan minivarkens willen beginnen. Mensen die op een flat wonen hoeven bij mij echt niet aan de deur te kloppen. Maar mocht je nog aan het oriënteren zijn mag je me gerust een berichtje sturen, ik help je graag met mijn ervaring en kennis.

 

Momenteel zijn er nog geen biggen al geboren, wel zijn er een paar zeugjes drachtig en verwachten binnen een korte / lange tijd biggen. Ik plaats deze advertentie omdat we nu ook al veel reserveringen hebben naar onze biggen, maar er nog plek is. Zo geef ik iedereen een kans en ik maak graag mensen blij met mooie gezonde dieren.

 

Minifarm Waadhoeke is een geregistreerde varkenshobbyhouderij en de ouderdieren zijn gemerkt met een oormerk. De biggen krijgen bij aankoop hun oormerken ook mee, we laten de keus aan de nieuwe baasje(s) of je die in gaat doen of niet. We doen de oormerken zelf ook niet in bij de biggen, daar zijn ze nog veel te jong voor en ze hebben maar kleine oortjes, daarom moet je hiermee wachten tot ze groter zijn. Ik hou mijn varkens voor de hobby, maar ook al heb je maar één of twee varkens, die moeten gewoon geregistreerd zijn. Het klinkt als enorm veel werk, maar uiteindelijk is het in vijf minuten klaar en als er inspectie komt, ben jij blij dat je geen boete hoeft te betalen en je er geen ellende van krijgt. Daarom mijn advies!; koop biggen altijd bij een geregistreerde hobbyhouderij, zo voorkom je enorm veel ellende!

 

Wilt u nou na dit lezen meer weten of ben je geïnteresseerd om bij mij een big(gen) over te nemen? Stuur mij gerust een berichtje en zoek ons ook op via de social media kanalen, gewoon Minifarm Waadhoeke. Daar vind je enorm veel informatie en eerder beeldmateriaal van eerdere nestjes en al onze dieren. Tot snel!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.